KEVYT PÄÄSIÄISKAKKU
3 munaa
1 rkl sokeria
1 tlk raejuustoa
1 tlk maitorahkaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl appelsiinimarmeladia
Pinnalle:
1 dl appelsiinimarmeladia
Sekoita raejuustoon maitorahka ja vehnäjauhot, lisää maito ja kerma
sekä appelsiinimarmeladi. Vaahdota munat ja sokeri hyvin, sekoita joukkoon
raejuustoseos ja levitä kakkumassa voideltuun, matalareunaiseen vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä
pinnalle appelsiinimarmeladia. Kuumenna kakkua vielä noin 10 minuuttia.
100 g voita, 1 dl sokeria,
500 g (2 tölkkiä) maitorahkaa,
2 tl vanilliinisokeria
2 tl sitruunamehua
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl silputtua sukaattia
2 dl kuohukermaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Sekoita voivaahtoon maitorahka ja mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se rahka-voi seokseen.
Kasta sideharso kiehuvaan veteen, puserra kuivaksi ja vuoraa sillä pashamuotti.
Pakkaa massa tiiviisti muottiin, nosta sideharson liepeet pashan päälle ja pane muotti lautaselle.
Anna seoksen valua jääkaapissa yön yli.
Kumoa pasha vadille ja koristele se esimerkiksi manteleilla ja cocktailkirsikoilla.
Kommentit