Etsin tässä palmusunnuntain kunniaksi muutamat kevyet pääsiäisherkut ja vaikka itse en ole näitä kokeillut, toivottavasti näistä on jollekin iloa. :) Eiköhän meillä kaikilla laihduttajillakin ole oikeus juhlia pääsiäistä herkuin! Löysin ohjeet täältä.

KEVYT PÄÄSIÄISKAKKU

3 munaa
1 rkl sokeria
1 tlk raejuustoa
1 tlk maitorahkaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl appelsiinimarmeladia

Pinnalle:
1 dl appelsiinimarmeladia

Sekoita raejuustoon maitorahka ja vehnäjauhot, lisää maito ja kerma sekä appelsiinimarmeladi. Vaahdota munat ja sokeri hyvin, sekoita joukkoon raejuustoseos ja levitä kakkumassa voideltuun, matalareunaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle appelsiinimarmeladia. Kuumenna kakkua vielä noin 10 minuuttia.



PASHA (Kevyempi versio)


100 g voita, 1 dl sokeria,

500 g (2 tölkkiä) maitorahkaa,

2 tl vanilliinisokeria

2 tl sitruunamehua

1/2 dl mantelirouhetta

1/2 dl silputtua sukaattia

2 dl kuohukermaa

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

Sekoita voi­vaahtoon maitorahka ja mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se rahka-voi seokseen.

Kasta sideharso kiehuvaan veteen, puserra kuivaksi ja vuoraa sillä pashamuotti.

Pakkaa massa tiiviisti muottiin, nosta sideharson liepeet pashan päälle ja pane muotti lautaselle.

Anna seoksen valua jääkaapissa yön yli.

Kumoa pasha vadille ja koristele se esimerkiksi manteleilla ja cocktailkirsikoilla.